Beef Tongue Henmi / 牛たん 辺見


About Gyutan 

/ 牛タンと言えば...


When it comes to Gyu-tan / beef tongue dish, Sendai is a kind of home to it. Personally I don't have that big love for it, but now it has already become well-received all across Japan.


牛タンと言えば、仙台!(らしいですね・笑)個人的には、牛タン大好きってほどではありませんが、いつの間にやらその知名度・認知度って全国区になっていましたよね。



This restaurant, Henmi is a specialty chain which offers a Sendai style Gyu-tan dishes & I gave it a try in Shibuya the other day.


先日、渋谷で偶然見かけたこちら「仙台・辺見」というチェーン店でランチを頂きました。



Price 
/ お高いんでしょう?


¥950 - ¥1,700 ish for a variety of lunch options. No worry, cost performance is quite good.


いいえ、奥様!¥1,000前後のセットメニューが多数ございましたですます。この味ならコスパ十分。っていうか、私は¥1,400辺りのものは量的に多すぎて食べれないかも・・・。


Menu Page (No English)



My order

/ 何食べたん?


 Gyu-tan Teriyaki *Tororo Donburi set ¥950. (*greated yam) 


牛たん照り焼きとろろ丼 ¥950 



Oxtail soup which came with was quite good. It has a beefy body & nice smell. 


セットの牛テールスープ、コクがありながら臭みもなく、美味しかったです!


The bowl itself also met my expectation. Meat pieces were nicely cooked leaving a bit of chewiness (which is a signature texture of gyu-tan meat) 


丼の方も十分美味しかったです。お肉はタン特有の適度な噛み応えがありつつも柔らかいです。



And what is making the dish better is the hint of dashi soup probably mixed with grated yam. It's contributing nice layers of tastes, I guess.


さらに美味しさを感じたのがとろろ!恐らく出汁を加えているのだと思うのですが、そこに卵の黄身も相まってご飯が進みました・・・(笑)



Overview:

/ 結局どないなん?


Good place for ¥1,000 ish lunch budget. Cost effective!


¥1,000ぐらいのランチで「午後に向けて頑張るぞ!」な日には最適だと思います。この味でこのお値段なら、他も試してみたいかも・・・。


Gochisosama-deshita!


ごちそうさまでした。


Gyutanyaki SendaiHenmi: website